Logo SstarWines Jak czytac etykiete Chile
Bristol Coronation Harvey 1993
Jerez DO
Hiszpania
Palomino Fino
Cena: 190
Alk: 17,50%
Kolor: s
Nr 17336
www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami

Inne od Harvey:

star (2023-12-02) Ocena: 0
Kupiłem ale muszę się rozstać. Rocznik z królową związany i z moim szefem choć bardziej przyjacielem jak ojcem na 70 dla niego z UK chrześnica mojej mamy przywiozła. A smak? Można zgadnąć. Zapytam… @Wine Gifts

star (2023-12-03)
Sądząc po tym (pralinka) w cream sherry pedro ximenez też się pojawia.
wino17336#532529

star (2023-12-03)
Harveys was founded in Bristol in 1796 by merchant William Perry. During the 19th century, Harveys became one of the largest importers of sherry from the Bay of Cadiz to the port of Bristol. Harveys Bristol Cream, created in 1882 by John Harvey II and his brother Edward, is the result of a meticulous selection of over 30 blends of Fino, Oloroso, Amontillado and Pedro Ximenez grape. It is aged in American oak casks using the traditional system of soleras and criaderas and is a global icon of sherry.
wino17336#532530

star (2023-12-03)
Z ciekawostek. Christies. Coronation Finest Reserve Sercial Madeira.
Believed 19th Century. Bottled in 1953 by Christopher & Co for the coronation of Queen Elizabeth II. Damaged wax capsules with signs of old seepage. Badly bin-soiled and stained labels. Special auction sticker commemorating this sale affixed. Levels: one base of neck and one top-shoulder

wino17336#532531

star (2023-12-03)
This sherry wine was bottled in 1953. It is an intense sherry that is matured in an oxygen present environment. The resulting wines are fragrant and the best examples will display dried fruits, leather, polished wood and exotic spices. shows nutty aromas (especially walnuts), combined with polished / balsamic notes, subtle dried fruits, toasted hints, tobacco and autumn aromas. There are noticeable spicy notes in older examples. Often there are also meaty hints, truffle and leather.

Pairing:
The classic pairing would be red meat and game, but it will also be lovely with well-aged cheese. It is served around 12-16°C.

wino17336#532532

star (2023-12-03)
Dla fanów Diany...
wino17336#532533

star (2024-04-01)
Poszło…
wino17336#532626

star (2024-04-03) Ocena: 7
W końcu i ja spróbowałem. Orzechowo śliwkowe gładkie ale nie stare ciągle ze słodyczą pewno dolewali…
wino17336#532628

star (2024-04-03)
Jako ilustracja książka Miłość i wygnanie Singera…
wino17336#532629